Anni Christina Equestrian

Anni Christina Equestrian

 

Anni Christina Equestrian erbjuder:

 

 

 

Turridning, privatlektioner med egen eller lånad häst, ridlekis, sommarbete & hingstbete, inridning och tillridning. Dessutom är Anni massageterapeut.

 

 

Välkommen med frågor och bokningar till Anni!

 

annichristina@kollberggarden.se

 

+46709236441

 

Ridlekis

 

120:-/tillfälle (ca 60 min)

Paketpris 800:- för 8 tillfällen, betalas vid första tillfället

 

 

Privatlektioner

 

350:- (45 min)

Paketpris 1200:- för 4 lektioner, betalas vid första lektionen

Hyra skolhäst till lektionen 150:-

 

 

Turridning

 

Prova på tur ca 60 min 400:-

Längre tur 1,5h - 2h med fika 600:-

 

 

Hingstbete

 

800:-/månad. Stort bete (300 ha!) tillsammans med kor och får på alvaret. Daglig tillsyn, fri tillgång till vatten, saltsten, mineralsten och verkning vid behov ingår.

 

Anni Christina Equestrian är ett helt nytt företag som inriktar sig på ridverksamhet i samarbete med Kollberggården. Anni Christina Olsson kombinerar där sina kunskaper och erfarenheter från många år som hästtränare utomlands med den fina anläggning och närheten till kunderna på Kollberggården. Innan Anni flyttade hem till Öland igen i början av juni i år jobbade hon på en stor hästgård i Tyskland som hon var med och startade upp med både Islandshästar och större tyska hästraser. Innan det bodde Anni på Island i sex år och jobbade på flera olika kända gårdar. Mest lärde hon sig på gården Holtsmúli 1 av Magnús Lárusson och Svanhildur Hall som båda är avelsdomare och har jobbat på Hólar.

I Tyskland red hon för flera erkända tränare och domare och sedan många år tillbaka rider hon regelbundet för dressyrtränaren Peter De Cosemo som är den som haft mest inflytande över hennes träning och ridning.

Anni lyfter fram hur ryttarens kroppskontroll och balans påverkar hästen och kommunikationen mellan häst och ryttare. Hon utbildar hästarna både fysiskt och mentalt till att bli starka, självständiga och samarbetsvilliga individer som kan bära sina ryttare med lätthet och elegans.

 

 

 

Anni Christina Olsson är född och uppvuxen på en gård på sydöstra Öland. Anni har ridit så länge hon kan minnas och haft egen häst sedan hon var sex år gammal. När hon var 8 år kom första islandshästarna till familjen och redan då vaknade drömmen om att åka till Island för att lära sig att träna hästar. En dröm som gick i uppfyllelse 2011 då Anni och hennes syster åkte till Island och fick jobb på varsin hästgård. Den isländska hästkulturen, det sagolika landskapet och det oförutsägbara vädret passade Anni perfekt och hon åker tillbaka till Island flera gånger per år.

Nu bor hon på Öland med sin Isländske sambo Addi och hunden Nevio.

 

Copyright © All Rights Reserved